Amacım sadece bir okul hediye etmek değil, bu okuldan Sürmene ismini daha yukarılara çıkaracak, memlekete hayırlı işler yapacak gençler yetiştirmektir.

30”lu yaşlarımda ayrıldığım Sürmene'ye 40 yıl boyunca bir çok vesilelerle geldim. Yakınlarımın, sevdiklerimin mutlu günlerinde düğünlerine katılmak veya acı günlerinde yanlarında olmak için defalarca Sürmene”ye geldim. Son 10 yıldır da yaz aylarında tatil  için gelmekteyim. Ancak, ilk defa bu Kadar Huzur Ve Mutluluk İçinde Sürmene'deyim.

İstanbul'da geçen 40 yıllık iş hayatımda acaba nasıl bir hayır girişiminde bulunsam diye uzun zamandır düşünüyordum. Sanayi Odasında, Organize Bölge ve Meslek Derneklerinde arkadaşlarım fabrikamızın bulunduğu Kocaeli, Gebze veya Şekerpınar'a okul yapmamı önerdiler. Bunu çok düşündüm. Kocaeli Valisi, Sanayi Odası Başkanı aylık toplantılarda "Abdullah Bey fabrikan burada ekmeğini burada kazanıyorsun, memleketin artık burasıdır. Buraya da hizmet vermelisin" diyorlardı. Bu önerileri de düşündüm.

Gerek çocuklarım gerekse Sürmeneli, Köprübaşı”lı hemşehrilerimin desteği İle Sürmene'de okul yapma fikri ağırlık kazandı ve sonuçta doğduğum ilçeye, gençlerin meslek sahibi olarak yetişmelerinin temini için bu okulu yapmaya karar verdim.

Yaklaşık 2 yıldır uygun bir yer arayışında idik. Özellikle Milletvekilimiz Sn. Cevdet Erdöl”e Ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Sn. İbrahim Özen, Sn.Prof.Dr.Necati Tüysüz ve çalışma arkadaşlarının yardımları ile üzerinde bulunduğumuz arazi bize  önerildi. Kendimde sanayici ve işadamı olduğum için yakinen biliyorum. Sanayinin geliştiği bu dönemde normal lise veya üniversite mezunları yerine sanayide daha çok meslek liseleri ve meslek yüksek okulu mezunlarına  ihtiyaç duyulmaktadır. Meslek veya Meslek Yüksek Okulu mezunları kısa zamanda iş bulabilmekteler. Bu sebepten dolayı  Sürmene”deki okulun Meslek Yüksek Okulu olmasını istedik. Sürmene ve civarındaki Gemi İnşa geleneği malum. Ayrıca faaliyete geçecek olan Denizcilik Lisesi de  bu sanayi koluna ciddi bir eleman kaynağı olacak.

Önceki Sayfa
 
Sonraki Sayfa