Sürmene’yi Gemi İnşa Merkezi haline getirebilecek yeni tersanenin kalifiye eleman ihtiyacını 2 yıllık bir Yüksek Okul İle karşılamak amaçlarımız arasındadır. Yeni tersanemizin ihalesi ve okulumuzun mezun vermesi ile birlikte bu zorlu hedefe ulaşacağımızı ümit etmekteyim. Sürmene de tersane inşa edilmesi için destek veren Ulaştırma Bakanı Sn.Binali Yıldırım ve Denizcilik

Müsteşarı Sn. İsmet Yılmaz'a  teşekkür etmeyi borç biliyorum. Sürmeneliler kendilerini her zaman şükranla anacaktır.
Sürmene Türkiye'nin en eski Ticaret Odalarından birisine sahip, 100 yıl öncesinde Karadeniz'in en önemli merkezlerinden biri idi. Sonra zaman içinde bu etkisi azaldı. Sürmene'yi globalleşen dünyada tekrar bir yerel merkez yapmamız bu tarihi ilçeden dışarıya göçü önlememiz de biz Sürmeneli sanayici ve iş adamlarına önemli görevler düşmektedir.
Bildiğiniz üzere "Hayır işlerinde yarışmak güzel bir ecdad geleneğidir." Bu yüzden gerek mimar ve projecilere gerekse kendi şirketimdeki teknik ekibe hep şunu söyledim. En iyi malzeme kullanalım. Kalıcı bir eser olsun. İçinde okuyan, gözleri pırıltılı gençlere ve Sürmene”ye layık bir bina ve okul olsun. Biz en iyi malzemeyi en iyi projeyi uygulayalım ki bizden sonra gelenler daha iyisini yapmaya örnek olsun. Bu anlayışla da en seçkin firmalarla  çalışmak istedik.
Projemizi, konusunda çok köklü, gerek sanayi gerekse eğitim yapılarında tecrübeli, ciddi  bir kuruluş olan Eralko - Mimar Sn. Göksel İşoğlu ile birlikte hazırladılar. İnşaatı da yine ülkemizin önde gelen inşaat şirketlerinden Biat A.Ş’ ye verdik. El birliği İle kaliteli bir yapıyı Sürmene”ye kazandıracağımızdan eminim. Konuşmamı bitirmeden evvel  bu nezih topluluğu uzun bir süre bir arada görmek mümkün olmayacağı için kısa bir rica mı da iletmek istiyorum.

 

Amacım sadece bir okul hediye etmek değil bu okuldan Sürmene ismini daha yukarılara çıkaracak, memlekete hayırlı işler yapacak gençler yetiştirmektir. Bunun için de iyi bir eğitim kadrosu gerekiyor.

Okulun ihtisaslaşacağı dallardan biri de mekatronik. Bu mekanik ve elektronik”in birleşiminden ortaya çıkan yeni bir dal. Geleceğin mesleklerinden biri olacak. Türkiye de şu anda ancak birkaç okulda Mekatronik dalı var. Benim gerek sayın bakandan gerekse Bölge Milletvekilleri Ve Üniversitemizin Rektöründen ricam şu: Bu günden, okulun iyi bir eğitim kadrosuna sahip olması için lütfen yardımlarınızı ve ilginizi esirgemeyin. Okul 2008”de açılacak ama zaman hızlıca akıp gidiyor. Bu yüzden de şimdiden iyi bir eğitim kadrosu için hazırlık yapılmalı.

Bu teşebbüsümüzde de her şey istediğimiz gibi olmadı. Bir çok zorluklarla karşılaştık. Ancak başından beri özellikle de son aylarda her gün birkaç kere görüştüğüm, her türlü idari – resmi problemlerde vaktini ayıran kıymetli hemşehrim, değerli Milletvekilim Prof. Dr. Sn. Cevdet Erdöl'e, İlk günden itibaren bizlere destek veren ve yardımcı olan Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörümüz Prof. Dr. Sn. İbrahim Özen, Sn.Prof.Dr.Necati Tüysüz ve onun değerli çalışma arkadaşlarına, mahalli sorunlarımızda pratik çözümleri ile bizlere destek veren  yeni ve eski Sürmene kaymakamlarına ve Sn. Çamburnu Belediye Başkanına özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Okulumuzun Sürmenemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 

Önceki Sayfa
 
Sonraki Sayfa